Door verder te gaan met uw navigatie op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies of andere tracers om u bezoekstatistieken te verschaffen. Meer informatie

Accepteer

Persbericht, Persberichten - 30 maart 2023

De Franse leider in passieve exoskeletten opent een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten

2

Persbericht, Wilmington (NC), 28 maart 2023

De Franse leider in passieve exoskeletten opent een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten

De Franse onderneming ErgoSanté krijgt in 2023 een nieuwe productielocatie in Wilmington, North Carolina. Deze strategische investering bewijst het engagement van het bedrijf voor de Amerikaanse markt, die tegen 2028 naar verwachting 50% van zijn omzet zal vertegenwoordigen. WearRAcon 23 zal de gelegenheid bieden om hun twee laatste innovaties voor te stellen: de HAPO UP-FRONT, het eerste 2-1 passieve exoskelet voor de bovenste ledematen en de HAPO SENSOR, de eerste datasensor van het passieve exoskelet die is gemaakt om een realtime analyse van de inspanning te bieden.

Nieuwe fabriek in Wilmington (NC)

Al meer dan 10 jaar ontwerpt, produceert en distribueert de ErgoSanté Groep in Frankrijk innovatieve ergonomische oplossingen op maat voor gezondheid en welzijn op de werkplek. Zijn fysieke hulpmiddelen, leiders op de Franse markt voor passieve exoskeletten, worden wereldwijd erkend. Ze rusten bedrijven als Louis Vuitton, Sanofi, Airbus, Mars incorporated en Ford uit met exoskeletten, en de orders blijven binnenstromen, wat resulteert in een groei van meer dan 200%. Zijn hulpmiddel voor houdingsanalyse "LEA", gebaseerd op kunstmatige intelligentie, is gratis beschikbaar op Google Play en de Apple Store. De groep blijft zijn internationale aanwezigheid versterken via zijn 19 lokale partners, waaronder NUVO, de exclusieve distributeur van ErgoSanté voor de Amerikaanse markt. In juni 2023 wil ErgoSanté een nieuwe productielocatie openen met de assemblage van zijn eerste passieve exoskeletten "Made in US" in Wilmington, North Carolina. Tijdens WearRAcon 23 in New Orleans, de grootste Noord-Amerikaanse conferentie gewijd aan draagbare technologieën zoals exoskeletten, zal ErgoSanté symbolisch beginnen met de productie van zijn eerste onderdelen met behulp van 3D-printtechnologie.

Hapo Up-Front het eerste 2-in-1 passieve exoskelet

De Hapo Up-Front is niet zomaar een nieuw exoskelet dat ontworpen is om werknemers met boven het hoofd geheven armen te ondersteunen. De unieke aanpasbaarheid van het apparaat maakt het mogelijk om zowel taken boven het hoofd als taken met de armen ervoor te ondersteunen. Wat de Hapo Up-Front zo bijzonder maakt, is de universele aanpak, die is afgestemd op zowel de taak als de werknemer zelf. In minder dan 2 minuten kan hij eenvoudig en zonder gereedschap van de "Front-configuratie" naar de "Up-configuratie" worden omgebouwd. De Hapo Up-Front is de eerste in zijn soort en is ontwikkeld met dezelfde hoofdkenmerken als die van het bestaande HAPO exoskelet: gebruiksgemak, efficiëntie, lichtgewicht en, het belangrijkste, een ontwerp waarin de mens, de werknemer, centraal staat.

"Ik ben bijzonder trots op de Hapo Up-Front. Naast de specificatie en de efficiëntie integreert de Hapo Up-Front exclusieve composietmaterialen zoals koolstofbuizen en isoelastische veerbladen. Het is een slimme mix tussen de beheerste technologie van de Shiva Exo, de technische expertise van het ontwerpteam en de feedback van werkers op het terrein. Samuel Corgne, CEO van ErgoSanté

Wetenschappelijke gegevens: vermindert de spieractiviteit van de schouder tot 40% zonder het houdingsevenwicht te beïnvloeden of ongemak voor de gebruikers te veroorzaken.

Hapo Sensor 's werelds eerste passieve exoskelet-sensor

Met deze tool, die u vanaf uw smartphone kunt gebruiken, kunt u de intensiteit en frequentie van het buigen van de gebruiker evalueren. Deze metingen zorgen voor objectieve feedback met wetenschappelijk bewijs. Deze metingen helpen gebruikers de voordelen van het exoskelet te begrijpen door het ontlastte gewicht tijdens een activiteit te meten, zowel in gewicht als in percentage.

"Meestal zijn de reclames en marketingpraatjes die we horen of lezen allesbehalve de werkelijkheid. Welke geloofwaardigheid is er zonder wetenschappelijk onderbouwd bewijs? Als arts in de biomechanica heb ik gegevens nodig, ik heb bewijs nodig om te ondersteunen wat er gezegd wordt. Daarom is de Hapo Sensor ontwikkeld om objectiviteit te bieden over zowel het effectieve gebruik van passieve exoskeletten als het voordeel voor werknemers.

Bérenger Le Tellier, wetenschappelijk directeur van ErgoSanté

Kenmerken: Eenvoudige plug-in en gebruik; toont intensiteit en frequentie van het buigen van de gebruiker; biedt real-time analyse; toont objectieve gegevens via analyserapporten.

 

Guénaëlle Thiery - perscontact - g.thiery@ergosante.fr - 07 66 67 08 97

Foto's - HAPO omhoog - HAPO-sensor

Folders - HAPO Up-front - HAPO Sensor

Video's - HAPO Up-front- HAPO Sensor