Door verder te gaan met uw navigatie op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies of andere tracers om u bezoekstatistieken te verschaffen. Meer informatie

Accepteer

nieuws - 7 april 2023

Gereconditioneerde stoelen en meubels: het allesomvattende antwoord van EcoSiège op bedrijfsproblemen

Covid-19 heeft de manier veranderd waarop bedrijven, gemeenschappen en individuen tegen hun werkomgeving aankijken. Meer comfortabele, gerenoveerde kantoren en stoelen, flexibele werktijden en ecologische en sociale kwesties zijn nu voor veel werknemers vanzelfsprekend.

EcoSiège heeft niet gewacht op deze veranderingen om een reeks ecologisch verantwoorde bedrijfsmeubelen te ontwikkelen. Het houdt zich bezig met de portefeuilles van bedrijven en voldoet aan hun MVO-criteria. Hoe doen we dat? Het antwoord ligt in het gerecycleerde, geupcyclede en gereviseerde meubilair in onze werkplaats in Anduze, in de Cevennen.

Redelijk geprijsde meubels voor iedereen

De inrichting van een kantoor of thuiskantoor vereist een aanzienlijk budget. Een nieuwe ergonomische stoel kost 200 euro voor een basismodel en tot 1500 euro of meer voor een hoogwaardige versie. Stel u voor dat een bedrijf op korte tot middellange termijn honderd stoelen moet vervangen: de rekening kan snel de pan uit rijzen.

De recyclagetak van de ErgoSanté-groep lost dit probleem op. EcoSiège recupereert verouderde en ongebruikte stoelen van grote bedrijven, KMO's, lokale overheden en particulieren in heel Frankrijk. In onze fabriek krijgen deze oude meubels een nieuw leven door onze deskundige vakmensen. Ze worden geëvalueerd, schoongemaakt, gerepareerd en opnieuw in goede staat gebracht.

De aanpak van EcoSiege is vooral gebaseerd op financiële overwegingen. De bij ons gerenoveerde stoelen zijn tot 50% goedkoper dan een nieuwe stoel.

Gereviseerde stoelen tegen redelijke prijzen

Zetels die verenigbaar zijn met de MVO-aanpak van bedrijven

De wet Pact en het in 2019 hervormde Burgerlijk Wetboek verplichten bedrijven om een MVO-dimensie te integreren in het beheer van hun activiteiten. Deze verplichting geldt voor KMI's, VSE's, KMO's en beursgenoteerde bedrijven. De grootste bedrijven moeten ook ESG-rapportering uitvoeren.

Dit document informeert het publiek en de autoriteiten over de sociale en milieueffecten van hun activiteiten. Voor deze actoren verdient elke actie met een MVO-dimensie aandacht, om aan te tonen dat zij zich inzetten voor onder meer het milieu, het welzijn van de werknemers en de plaatselijke werkgelegenheid.

De aankoop van gereviseerde stoelen door EcoSiege voldoet aan al deze criteria. Onze gereviseerde stoelen hebben een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk dan nieuwe stoelen. Het verschil kan oplopen tot -42 kg CO2, afhankelijk van het meubilair en de onderdelen ervan. Verschillende factoren verklaren de lage CO2-kosten van onze producten:

- Productie op basis van gebruikte stoelen

Onze fabriek in Anduze gebruikt weinig materialen uit de extractiesector, die als zeer vervuilend bekend staat. Onze productie is hoofdzakelijk gebaseerd op afgedankte stoelen van alle merken, die door Valdelia en andere partnerorganisaties worden ingezameld.

- Een lokaal productiecircuit

Frankrijk produceert jaarlijks ongeveer 130.000 ton afval van professioneel meubilair. EcoSiège maakt gebruik van deze "lokale" en bijna oneindige voorraad om gereviseerde bureaustoelen te produceren die hun oorspronkelijke kwaliteiten behouden.

- Een model dat voldoet aan de anti-afval wet

Ondanks de invoering van de AGEC-wet in verschillende bedrijfstakken is het recyclingpercentage van gebruikt bedrijfsmeubilair nog steeds niet hoger dan 16%. Ons model, gebaseerd op recycling, upcycling en reconditionering van ergonomische stoelen, helpt bedrijven om nu aan hun verplichtingen in het kader van de anti-afvalwet te voldoen.

Inclusief zitplaatsen

ErgoSanté heeft zich altijd bekommerd om de behoeften van werknemers en werkneemsters met een handicap. De groep heeft deze aanpak gehandhaafd bij de oprichting van EcoSiège. Ons bedrijf exploiteert de eerste en enige werkplaats voor de revisie van stoelen die erkend is als aangepast bedrijf in Frankrijk.

Meer dan 55% van de werknemers in onze fabriek in Anduze is gehandicapt. Daarom zijn onze vernieuwde stoelen bijzonder geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen en bedrijven die hun milieu- en integratiebeleid willen bevorderen.

Geen concessies aan kwaliteit, comfort en betrouwbaarheid

De door EcoSiège gerecycleerde ergonomische stoelen krijgen hun oorspronkelijke kwaliteiten terug. Deze gebruikte stoelen bieden een vergelijkbaar of zelfs beter comfort en veiligheid dan nieuwe modellen.

Sommige modellen hebben zelfs een voordelige upgrade voor onze klanten. Stoelen zonder hoofdsteunen of 4D armsteunen kunnen in onze werkplaats van deze nieuwe functies worden voorzien. Als teken van ons streven naar kwaliteit bieden wij een jaar garantie op alle door ons gereviseerde stoelen, ongeacht het merk.