Door verder te gaan met uw navigatie op deze site, aanvaardt u het gebruik van cookies of andere tracers om u bezoekstatistieken te verschaffen. Meer informatie

Accepteer

Faciliteiten en advies, nieuws - 2 mei 2023

Bestrijding van omgevingsgeluid in de open ruimte?

 

Verschillende studies hebben aangetoond dat omgevingsgeluid een negatieve invloed heeft op ons comfort en onze productiviteit. Toch is geluidsoverlast op kantoor nog steeds een dagelijks probleem voor miljoenen mensen. Gehoorvermoeidheid, oorsuizen, fluiten, hoge bloeddruk, deze aantasting van onze werkomgeving heeft schadelijke gevolgen voor onze gezondheid. Tegelijkertijd verslechtert dit professionele tumult ons geestelijk welzijn met sterke psychologische en emotionele gevolgen. Bij werknemers ontstaan ziekten als chronische stress, slapeloosheid of concentratieverlies. Om een gezonde ruimte voor communicatie en samenwerking te creëren, is het dus noodzakelijk om de gebouwen intelligent te ontwerpen.

Gebruik bureauverdelers om het lawaai in open ruimtes te verminderen.

Uit de aard der zaak moet de open ruimte oordeelkundig worden verdeeld in zones die zijn aangepast aan de behoeften van het personeel. Zonder het over grote werken te hebben, volstaat een goede indeling om de verspreiding van geluid aanzienlijk te beperken voor een beter geluidscomfort.

De nabijheid van werkplekken kan de concentratie negatief beïnvloeden en de vertrouwelijkheid verstoren. Gelukkig zijn er eenvoudige en ergonomische oplossingen waarmee u slimme grenzen tussen u en uw collega's kunt creëren. Scheidingswanden bijvoorbeeld combineren eenvoudige bevestiging, design en geluidsisolatie. Deze lichte, mobiele panelen kunnen aan elke omgeving worden aangepast en snel op uw bureau worden geïnstalleerd om het geluidsniveau te verminderen. Ze zijn verkrijgbaar in vele modellen, variërend in vorm en kleur om aan alle behoeften te voldoen. Draai hun esthetiek naar wens en breng frisheid en moderniteit in uw lokalen.  

Op dezelfde manier zijn ruimteverdelers uitstekende hulpmiddelen om de werkomgeving op een eenvoudige en flexibele manier vorm te geven. Zij bepalen visueel de verschillende zones van een ruimte en brengen stilte en harmonie. Ze zijn zeer doeltreffend, absorberen lawaai en verminderen omgevingsgeluiden. Ze optimaliseren de akoestiek van de ruimte en zijn ook perfect voor decoratie. Van het eenvoudige scherm tot het elegante vouwscherm, vast of met wielen, deze geluidsschermen zijn er in alle vormen.

Deze grenzen verbeteren de werkomstandigheden en verminderen de negatieve effecten van lawaai op onze gezondheid en concentratie. Geen constant lawaai meer, elke werknemer kan nu de verschillende zones van de open ruimte goed gebruiken.

Akoestische cabines om het hoorcomfort te verbeteren 

Om deze scheiding te perfectioneren, bieden de akoestische cabines of hutten ruimtes met maximaal hoorcomfort. Dit unieke en innoverende concept biedt besloten vergader- of werkruimten die het omgevingsgeluid absorberen en het naar buiten gerichte geluid beperken. Deze zeer functionele en volledig uitgeruste geluiddichte lounges zorgen voor optimale concentratie en vertrouwelijkheid. Echte oases van rust, ze geven iedereen de mogelijkheid om zich volledig af te zonderen of om met anderen te discussiëren binnen de open ruimte, in het respect van iedereen. Of u nu op zoek bent naar een ultramoderne box of een gezellige alkoof, u vindt zeker wat u zoekt in het ruime aanbod.

De geluidsisolatie van kantoren verbeteren met akoestisch meubilair

Het geluiddicht maken van de oppervlakken van uw gebouwen is een van de beste oplossingen om geluidsoverlast tegen te gaan. Het doel is niet alleen geluid van buitenaf te voorkomen, maar ook de versterking en de verspreiding ervan binnen de lokalen. Met behulp van geschikt meubilair is het perfect mogelijk om uw geluidsomgeving te corrigeren en te beheersen.

Akoestische panelen van absorberend schuim en stof dempen de nagalm en de echo van een ruimte om het auditieve welzijn van de bewoners te garanderen. Hun plaatsing in de professionele ruimte moet worden bestudeerd om hun werking te maximaliseren zonder de bestaande installaties te wijzigen. Deze geluidswerende panelen moeten namelijk op muren en plafonds worden geplaatst om de verspreiding van geluidsgolven te beperken. Als echt decoratief accessoire integreren ze moeiteloos in de inrichting van de open ruimte. Ze zijn speels, modern en kleurrijk en creëren zelfs een ontspannen en vriendelijke sfeer.

Kantoormeubilair speelt ook een rol bij het terugdringen van lawaai. Het kan bijvoorbeeld doeltreffend worden gebruikt als steun voor geluidsisolatie. Rugleuningen van kasten, directiestoelen of verstelbare bureaus kunnen snel vangeluiddemping worden voorzien. Dit zijn praktische oplossingen om tegen betaalbare prijzen te profiteren van de voordelen van akoestische panelen.

Ergonomisch meubilair helpt ook om de rust in uw kantoor te herstellen. Dankzij hun nuttige en stille instelmogelijkheden zijn ze ontworpen om de concentratie van uw collega's zo min mogelijk te verstoren. Sommige toetsenborden met slimme technologie verminderen bijvoorbeeld aanzienlijk het geluid van het typen om de verstoring te beperken. Er komen steeds meer innovatieve, geluidswerende meubels op de markt. Uitgerust met dezelfde geluiddempende en absorberende materialen als de panelen, maken zij het mogelijk de verspreiding van geluid te beperken zonder te investeren in extra meubilair. 

Persoonlijke gehoorbescherming kiezen voor een betere concentratie

Collectieve bescherming is essentieel om het omgevingslawaai op kantoor te verminderen, maar kan soms onvoldoende blijken. Er bestaan meer persoonlijke oplossingen om ongemak en gehoorschade te voorkomen.

PICB-beschermers(Personal Noise Protection) verminderen zichtbaar de schadelijke effecten van lawaai door hun geluiddempende eigenschappen. Ze moeten worden gekozen in functie van de werkomgeving en CE-gecertificeerd zijn volgens EN352-2 om doeltreffend te beschermen tegen lawaaihinder. In open ruimten kunnen deze toegankelijke oplossingen de vorm aannemen van koptelefoons of oordopjes. Deze creëren snel kleine bubbels van rust die de productiviteit en concentratie bevorderen. Deze persoonlijkebeschermingsmiddelen stimuleren een soort innerlijke rust en zijn ideaal om kleine momenten van respijt te creëren tijdens een lange werkdag.

Andere accessoires zoals koptelefoons, oortjes of microfoons met antiruis technologie verschijnen op onze werkplekken. Net als PICB's bieden ze isolatie om de aandacht te helpen richten, maar ze hebben het voordeel van andere toepassingen. Ze kunnen bijvoorbeeld gesprekken vergemakkelijken door telefoongesprekken perfect verstaanbaar te maken, zelfs bij lawaai buiten. Met bijna alle modellen kunt u ook naar muziek luisteren. De melodieën stimuleren de afscheiding van endorfine en kalmeren u, verminderen stress en bevorderen de concentratie. Afhankelijk van uw persoonlijke behoeften kunnen ze ook motiveren, creativiteit stimuleren en een gunstige rol spelen bij het onthouden en integreren van informatie.

Vraag naar een baan accommodatie: https://ergosante.fr/essai/